Home

  IMG_8880Kunstsprang for små barn er et treårig prosjekt som setter små barns sanselighet og kreativitet i sentrum. Prosjektet er opptatt av at det er nødvendig for barns psykiske og fysiske helse og generelle utvikling å uttrykke seg kreativt og bruke sin iboende skaperkraft. Prosjektet statuerer også at barn har et grunnleggende behov for natur og at de gjennom kreativitet og kunstnerisk arbeid i naturen, kan få en dyp kontakt og forståelse for naturen og dermed øke sin bevissthet om det å ta vare på miljøet. Konkret skjer dette ved gjennomføring av 14 delprosjekter hvor kunstnere, barn og pedagoger jobber sammen med å utforske ulike kunstneriske uttrykksformer innendørs og i naturen. Det arrangeres også 4 seminarer med aktuelle tema innen kunst og kreativitet koblet opp mot pedagogisk tenkning.

IMG_8832_2Kunstsprang er et pilotprosjekt som går i dybden, og som vil styrke barnehagens arbeid med integrering av kunst og kreative fag. Dette skjer bl.a ved at vi over en treårsperiode fokuserer på barnehager i en liten kommune. Spredningseffekt og direkte kontakt med kunstnere og kompetanse utnyttes da maksimalt. Prosjektene varer over tid, det brukes ulike metoder, og tilnærminger, og vi opererer med små grupper av barn for å gi en konsentrert og kvalitativ opplevelse for barna.  Pedagoger blir tett involverte i prosessene, og får dermed tilgang til verktøy og kunnskap som de kan bruke langt ut over dette prosjektet. I etterkant av hvert prosjekt lages det spontane oppfølgingsprosjekter i de enkelte barnehagene. Dette skjer i samarbeid mellom prosjektleder, pedagoger og barn. På denne måten kan vi ytterligere integrere erfaringer og kompetanse fra Kunstsprang inn i barnehagene Prosjektet jobber videre for å åpne opp for samarbeid mellom pedagogiske miljøer og kunst/ kulturmiljøer lokalt og nasjonalt slik at det etter gjentatte erfaringer med kunstnere  i de lokale barnehagene, blir en enklere og mer tilgjengelig kontakt mellom miljøene.

IMG_1625Kunstsprang har også et ståsted inn mot en  dypøkologisk tenkning, der barn og andre mennesker sees å ha et grunnleggende behov for å kjenne seg hjemme i naturen og i en sanselig og  kreativ verden. En slik tilknytning fremmer barns behov for å ta vare på miljøet.

Kunstsprang vil gjennom de konkrete kunstprosjektene,  gi glød og ild til små barnas iboende skaperkraft og sanselige forhold til verden, slik at denne orienteringen kan få vedvare og utvikle seg inn i andre  faser av livet.

xxx

2 thoughts on “Om prosjektet

  1. Dette høres som ett kjempegodt prosjekt! Imponerende hva dokker har tenkt! Ang seminare ets, kan noen deltakere få tilgang utifra? feks Se Kunst i Nord-Norge og vårt nettverk av formidlere…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s