Home

…og andre kreative utøvere og pådrivere i prosjektet KUNSTSPRANG er:

Mona Nordås er billedkunstner og idemaker. Hun har utdanning fra KIO i Bergen og er ellers utdannet Kunststerapeut  fra Institutt for Kunstterapi Danmark. Mona har laget  gulvsmykker  mange steder og i mange sammenhenger etterhvert. Hun engasjerer mennesker med arbeidene sine, de spiller på gjenkjennelse av ting, og gir gjenklang fra urgamle strukturer som sirkel/ mandala og symmetrisk ornamentikk. Samtidig som de forholder seg til livet her og nå, for tingene hun organiserer er fra samtidens overskudd av alt. Mona har gjennomført flere prosjekter der barn og unge deltar i hennes arbeider.

Vibeke Steinsholm er billedkunstner og idemaker, med utdanning fra Kunsthøgskolen i Bergen og universitetsgrad i historie og sosialantropologi fra Universitetet i Trondheim. Hun har jobbet som freelance kunstner med base i Brønnøysund siden 2000. Hun har gjennomført prosjektene Art anløp og Tell me no lie: en serie relasjonelle “offroad” prosjekter i Nord-Norge:  Hun er videre et aktivt medlem av gruppen KUNSTREVYEN som produserer dagsaktuelle performancer inn mot Nordlands samfunnet. Aktuell fra KUNSTREVYEN for tiden, er performancen Anonyme Petroholikere. I sitt kunstnerskap er Vibeke opptatt av at kunsten skal frigjøres fra sentrale strøks definisjonsmakt og at kunstneres kreativitet og skaperkraft anvendes best i direktekontakt med samfunnet. Hun er også opptatt av at barn skal få oppleve bekreftelse på egen kraft og kreativitet imøte med kunst. Og er i sine kunstneriske arbeider opptatt av å formidle sanselighet og nærhet mellom mennesker.

Camilla Orvik er pedagog, billedkunstner og eier og driver av Kunst og Kaos i Brønnøysund. Hun har kunstutdanning fra KIO og lærerskole. HUn har jobbet som kunstpedagog i Kulturskolen i Hånningsvåg og der deltatt i en rekke tverrkunstneriske oppsetninger i lokalmiljøet der. Camilla flyttet tilbake til Brønnøysund i 2007, og startet i 2008 prosjekt og konsertstedet Kunst og Kaos sammen med sin mann Leo Gasnier Sande. Dette stedet har utviklet seg til å bli en arena for profesjonell produksjon og visning av kunst samt konsertarena for internasjonalt anerkjente jazz artister.

Hannes Fredrikson Franck kommer ifrån Östersund där han har varit verksam i det
lokala musiklivet i flera år, mest som trumslagare. I utbildningsväg har han gått tre år på Jämtlandsgymnasium-Palmcrantzskolans musiklinje och två år på Birka folkhögskolas jazzlinje. Han har också varit aktör och musiker i teater- och performanceprojekt. För att nämna de viktigaste: Teater Verbals uppsättning av August Strindbergs Ett Drömspel, På andra sidan dörren som var en nycirkusföreställning i Cirkus kul & bus regi, samt en slagverksshow för två vid namn Evolution.Han har spelat i många konstellationer. Det bandet han har spelat mest med är Trumvärk & Slagord, som är en duo med slagverk och sång.

Are Engen Steinsholm er oppvokst i Brønnøysund, og begynte å spille i band der rundt elleve års alder. Han gikk musikklinja i Mosjøen med gitar som hovedinstrument, og har gått et år på Birka folkhögskolas jazzlinje, og et år på folkemusikklinjen. Han har spilt i en rekke band, hvor alle har vært sentrert rundt improvisasjon. Sammen med sin mor, Vibeke Steinsholm, har han hatt forestillinger og kunst- og lydworkshops for barnehagebarn i Brønnøysund våren 2011. Og han har vært ensemblelærer på Kulturskoledagan i Brønnøysund: En ukes bandseminar for barn og ungdom.

Inger Hilde Nyrud er pedagog og billedkunstner bosatt Brønnøysund. Hun har lang fartstid som kunstpedagog både i grunnskolen og nå i kulturskolen i Brønnøy. Inger Hilde driver sitt eget atelier og galleri i Brønnøysund. Hun har gjennomført flere utsmykkinger og hatt flere utstillinger i i regionen.
Hjemmeside http://www.ingerhildenyrud.no

Reidun Gløsen er teater regisør og dramapedagog. Hun har jobbet i 9 år på Vestlandske Teatersenter i Bergen, med hele vestlandet som arbeidsplass. Hun  var med å utvikle ei lederutdanning for barne -og ungdomteaterledere/pedagoger/instruktører … «Fornying og etablering av barne-og ungdomsteater i by og bygd!» Hun etablerte Teater Ung i VT sin regi. Har jobbet i NRK P1 – Barneradioen i ett år som produsent og programleder – Barnetimen for de minste og i Hokus Bokus – Hun  startet ZikkZakk Teater-og kulturverksted – der holder hun kurs, instruksjon, teaterverksted/workshop mm – Hun  har over lang tids  frilanseerfaring  og en allsidig erfaring i å jobbe med barn og ungdom. De senere årene har hun vært svært opptatt å jobbe tverrfaglig. Det vil si at hun har et blikk på teater og ulike kunstfag – der de ulike kunstartene brukes sidestilt, som innfallsvinkel og uttrykksmåte i kommunikasjon og uttrykk. Hun erfarer at det er viktig at barn og ungdom står i sentrum når det  arbeides sammen. De voksne er veiledere og kunstnere i samme prosess. Det er ingen kopiering – med en reell kreativ skapelsesprosess der de unge er hovedaktører…

Eva Bakkeslett er kunstner, kurator og filmskaper med en MA i Arts & Ecology fra Dartington College of Arts i England. Hun arbeider innenfor spenningsfeltet kunst og økologi der hun gjennom sitt arbeide stimulerer til sosiale og miljømessige forandringer. Eva er særlig opptatt av det sanselige som vi finner i våre nære omgivelser. Hun har vist sine arbeider, prosjekter og filmer i inn og utland og holdt utallige verksteder, evenementer og foredrag. Hun var medkurator til den tverrfaglige kunst og økologi utstillingen Gentle Actions på Kunstnernes Hus i 2010. Hennes film “Alchemy – the poetry of bread” har blitt vist på en rekke filmfestivaler og kunstutstillinger verden over og ble vist på MoMA, New York i 2009 og vant Juryens pris under Den Nordnorske Kunstutstilling samme året. Eva har lang erfaring med formidling av kunst til barn. Hun har drevet kunstskole i sitt eget atelier på Engeløya i 12 år og har laget en rekke DKS verksteder og andre kunstprosjekter for barn og ungdom i Norge og England. For mer informasjon om Evas arbeid generelt og for dokumentasjon på hennes arbeid med barn: www.evabakkeslett.com (work – work with children)

Georgiana Keable har en BA i Drama fra Middlesex Polytechnic  og har lang erfaring som skuespiller, regissør, lærer, manusforfatter og forteller. Hun har et omfattende engasjement innenfor miljø og økologi og har samlet og formidlet historer og laget flere forestillinger innenfor dette området både i her til lands og i Norden og England. Georgiana var en av initiativtakerne til Fortellerfestivalen i Oslo og har vært aktivt involvert i å utvikle fortellermiljøet i Norge. Georgiana har jobbet i utallige prosjekter med barn og unge både i egen regi og som skreddersydde opplegg fra kunst og kultur festivaler, fortellerfestivaler, Den Kulturelle Skolesekkern o.a. Hun har hatt oppdrag i Norge, Norden og England. Georgiana er engelsk men har bodd i Norge i 15 år og snakker godt norsk.
For mer informasjon om Georgiana Keable se: http://www.georgiana.net, http://fortelling.no, www.fortellerhuset.no

Elin Øyen Vister er norsk lydkunster komponist og artist. Hun har studert lydteknikk, musikkteknologi og populærmusikkvitenskap i Norge og England. Nå tar hun en master på Kunstakademiet i Trondheim hvor hun følger det skandinaviske studieprogrammet Nordic Sound Art. Hun er også kjent under artistnavnet DJ Sunshine.  Elin Øyen Vister jobber med fieldrecordings, komponering av elektroakustisk og eksperimentell elektronisk musikk, lydskulpturer og live improvisasjon. Hun utforsker det akustisk økologiske perspektivet fra en lydkunstners ståsted, og er opptatt av hvordan naturlige lydmiljøer forandres, som et resultat av endringer i naturen og samfunnet. En dyp fascinasjon av bioakustikken ligger også til grunn for hennes fieldrecording entusiasme.
Nettside med mer info: http://childofklang.wordpress.com

Leo Sande Gasnier  er komponist, formidler, artist og lydkunstner med en brokete fortid og en bred bakgrunn i form av mange særegenheter. Leo har jobbet med elektronisk musikk, støy og lydproduksjon siden 1992 og siden 2004 primært som produsent og pådriver for lydkollektivet Brakka Soundsystem. Brakka har som har som mål å speile de soniske omgivelsene sine i en gigantisk metafysisk fasefeil. Brakka skaper visuell improvisasjonsmusikk med elementer av  støy, ambient, lydlandskap, world, rock, frijazz, og elektronisk klubbmusikk. Man vet aldri hva en får fra Brakka. Kanskje en kan si at de avpasser uttrykket med publikum, men selvfølgelig uten å miste brodd.
Uansett vil elementer fra alle disse uttrykkene finnes i en eller annen form i Brakkas lydbilde.
Lenker:
http://soundcloud.com/brakkasoundsystem
http://www.youtube.com/user/brakkasoundsystem

Jana Fröberg har en bachelor i konst från Kunsthøyskolen i Oslo 2009, och läser nu andra och sista året på en utbildning till ekologisk trädgårdsmästare. 2010 deltog hon med arbetet Matkultur som motkultur vid konst- och ekologiutställningen Gentle Actions på Kunstnernes Hus i Oslo, och arbetar sedan flera år tillbaka med projektet The Porridgehunters. Jag är intresserad av interaktiv konst och har jobbat med att skapa sociala rum och situationer, där jag utforskat samspelet mellan människa och natur. Trädgårdsutbildningen är ett steg på vägen till att kunna fördjupa mig i detta. Läs mer på: http://www.porridgehunters.wordpress.com

Maria Rodrigues er utdannet ved Institutt for Tekstil ved SHKS. Hun har jobbet med flere relasjonelle kunstprosjekter på østlandet bl.a prosjektet “Give me more.”.., der hun bruker gjenbruk og redesign som et av sine hovedtema. I sitt siste prosjekt: “Mother, I am coming home – scener fra et hverdagsliv”  vist i Risør Kunstforening, er Maria er opptatt av å invitere folk inn i et arbeidfelleskap, der møter og dialog oppstår naturlig i arbeidet rundt det å lage broderier. Hun har hatt mange barn fra 4- 16, ungdommer,  voksne og eldre inn i arbeidet i installasjonen. Maria er opptatt av å formidle verdier fra sin opprinnelseskultur på Madeira, der felleskap rundt arbeid inne og ute var sentrale verdier. www.maria-rodrigues.no

Dorte Holbæk er utdannet scenograf fra Danmarks Designskole. Hun jobber også som performance- og billedkunstner og er i tillegg utdannet psykoterapaut med fokus på kroppsterapi. Hun har utviklet en egen type team-building metode som hun kaller ”Transformation rituals” der alle hennes ulike virkemidler tas i bruk. Dorte var Reumetnominert for beste scenografi i 2012. Hun har laget scenografi på 30 scener, bla Det Kongelige Teater & Jyske Opera i alt fra dans, performance og teater til barneforestillinger. Hun har iscenesatt rituelle performance på festivaler over hele verden,  både solo og med skuespillere/publikum som medvirkende.  Dorte er også en erfaren kursleder, igangsetter og foredragsholder. Hun har 11 års erfaring i å holde kunstverksteder for barn i Fasangårdens Børnehus i København, en barnhage basert på Reggio Emilia pedagogikk. I disse prosjektene har Dorte ofte tatt i bruk ritualer som hun integrerer i kunstneriske og teatralske hendelser. For mer informasjon om Dorte se HER.

Solveig Egeland utvikler prosjekter innen miljøvern, kunst og kultur. Hennes arbeider er forankret i filosofien om at det enkleste ofte er det beste. Hun vektlegger ekthet, estetikk og  respekt for natur i de prosjektene hun engasjerer seg i. I 2008 skapte hun i samarbeid med arkitekt i samarbeid med arkitekt Arne Åmland det suksessrike innstallasjonskonseptet “små hytter” som stadig er i utvikling.http://www.solveigegeland.no/ og http://www.smaahytter.no

Kultivator ble grunnlagt i 2005 av billedkunstnere Mathieu Vrijman og Malin Lindmark Vrijman (Utdannet ved Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam) og gårdsbrukerne Mary Lindmark og Henric Stig Born. Siden 2007 er også billedkunstneren Marlene Lindmark (Utdannet ved Kunsthöyskolen, Oslo) medlem. KULTIVATOR  initierer og gjennomfører prosjekter, utstillinger, offentlige kommisjoner og workshops med medlemmer og / eller inviterte grupper og publikum. Kultivators kollektive arbeidsmetoder gir rom for en åpen og kreativ prosess og arbeidet er preget av en felles interesse for bærekraft, demokrati og læring. Kultivator har gjesteatelier, utstillingshall og et økologisk godkjent gårdsmeieri  med 30 kyr + kyllinger, ender, sauer og hester. Siden starten i 2005, har ca 80 kunstnere, forskere, studenter og bønder besøkt og jobbet hos Kultivator på Öland. Foruten selv-drevne prosjekter arbeider Malin, Mathieu og Marlene regelmessig med kunst, nye medier og design veiledning på Öland folkehøyskole. For mer informasjon: www.kultivator.org

Trine Saltermark er dansekunstner og koreograf bosatt i Brønnøysund. Hun har initiert og gjennomført en rekke prosjekter og samarbeidet med ulike andre kunstnere. Av prosjekter kan nevnes  «B FOR BODY» her utforskes kroppen gjennom elektronisk musikk ( lydopptak fra inne i kroppen) SOMMERDANSETEATER et prosjekt med dansere fra Helgeland og Sagavegen/Vilhelmina sommeren 2002 og igjen i 2003 med samtidsdans og tradisjonsmateriale fra Helgeland regionen. KATTEN MATT OG PUSEN SUSEN en barneforestilling som passer for barn 4-7år KUGALSKAP et tverrkunstnerisk prosjekt med data animasjon, musikk, installasjon og dans. Trine har også jobbet med mange prosjekter inn i den kulturelle skolesekken. Hun jobber nå som prosjektleder av prosjektet Dansesteget, et prosjekt i regi av Kulturskolen i Brønnøy.

Legg igjen en kommentar