Home

Vibeke

Vibeke Steinsholm, Brønnøysund

Vibeke Emilie Steinsholm er kunstner og bor og arbeider med base i Brønnøysund i Nordland. Hennes hovedvirke som kunstner ligger innenfor den relasjonelle og konseptuelle kunsten.  Hennes form har ofte vært  fabulerende  installasjoner eller prosjekter som Kunstsprang, der deler av et lokalsamfunn er med inn og utvikler og gjennomfører store prosjekter som gir langsiktige ringvirkninger i lokalsamfunnet. Målet med slike prosjekter er for Vibeke å utvide lokalsamfunnets reelle mangfold. Som kunstner er det for henne viktig at den frittalende kunsten gis et stort rom i et lokalsamfunn. Dette sporer an til tolleranse og dermed levedyktige lokalsamfunn.

Sparebanken kalender

Eva Bakkeslett, Haslemere/Engeløya

Eva Bakkeslett er kunstner, kurator og filmskaper med en MA i Arts & Ecology fra Dartington College of Arts i England. Gjennom en kombinasjon av film, performative foredrag og sosial skulptur utforsker hun hvordan estetisk tilstedeværelse kan forvandle vår tenkning å inspirere og engasjere oss til å handle på bærekraftige måter. Hennes arbeider forteller historier der tiden, kultur, økologi og symbiose er viktige bestanddeler. Ved å avdekke og gjenerobre avleggs erfaringskunnskap eller glemte betydninger av ord, begreper og kulturer bringer hennes arbeid vår oppmerksomhet og bevissthet til sammenhengene mellom mennesket, naturen og kulturen som en levende organisme.

Eva har vist sine arbeider, prosjekter og filmer i inn og utland og holdt utallige verksteder og foredrag. Hun var medkurator til den tverrfaglige kunst og økologi utstillingen Gentle Actions på Kunstnernes Hus i 2010. Hennes film “Alchemy – the poetry of bread” har blitt vist på en rekke filmfestivaler og kunstutstillinger verden over, bl.a. på MoMA, New York i 2009 og vant Juryens pris under Den Nordnorske Kunstutstilling samme året.

Eva har lang erfaring med formidling av kunst til barn. Hun har drevet kunstskole i sitt eget atelier på Engeløya i 12 år og har laget en rekke DKS verksteder og andre kunstprosjekter for barn og ungdom i Norge og England.

For mer informasjon om Evas arbeid generelt og for dokumentasjon på hennes arbeid med barn: www.evabakkeslett.com –> work –> work with children

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s