Home

Det vil være totalt 4 seminarer i prosjektet. De to første har lokal fokus og de to neste blir nasjonale og regionale fagseminar. Det første av disse fant sted i 2012 og det siste og oppsummerende seminaret vil finne sted i 2015.

Oppsummeringer av seminarer:

KUNSTSPRANG SÅ LANGT og NÆRMERE DET SANSELIGE

STED: 16. desember 2012  på KUNST OG KAOS

Målgruppe: pedagoger, styrere og administrativt ansatte for barnehagene  i Brønnøy kommune.

Mål med seminaret var å ytterligere mobilisere og gi en oppsummering av arbeidet i Kunstsprang så langt. Vi ville også gi en introduksjon til de prosjektene som kommer utover våren 2013. Noen av disse prosjektene vil rette seg inn mot de aller minste barna i barnehagene. Det var derfor naturlig å ta opp tema rundt det sanselige og hvordan vi kan møte små barn gjennom kunsten. Målet med seminaret var også å få folk i tale, slik at de kunne dele av sine erfaringer rundt de konkrete prosjektene som er gjennomført. Vi ønsket også å lytte inn til de som jobber i barnehagene for å finne flere innfallsvinkler for kunsten og for å kunne imøtegå faglige behov som finnes i barnehagene.

Innlegg på seminaret:

Vibeke Steinsholm, prosjektleder Kunstsprang: Viste bilder fra prosjekter i Kunstsprang og fortalte om  erfaringer så langt. Stikkord: Gode møter både med barn og voksne, mye entusiasme og oppslutning fra barnehagene. Oppleves som det er behov for faglig påfyll når det gjelder kunst og kreativitet.

Camilla Orvik, kunstner og pedagog: Viste bilder og fortalte om prosjektet Jeg fant jeg fant. (se mer info i bloggen) Viktige tema for Camilla er at hun ønsker å både lære barna ferdigheter og gi dem gode erfaringer med kunst. Hun er ikke redd for å gå i dialog med små barn i konkrete situasjoner for å vise praktiske løsninger som kan løfte deres ide. Hun mner at denne direkte dialogen er viktig for at små barn skal kjenne at de får til det de ønsker og for at

Maja Reinåmo fra Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen: Fortalte om senterets arbeid, og snakket om samarbeidsmuligheter mellom Bodøpiloten og Kunstsprang.

Hanne Mortensen, barnevernspedagog og kunstterapeut: Snakket om det sanselige som inngang til barns kreative potensiale. Hun poengterte at hvis vi som voksne skal kunne være gode døråpnere for barn inn i det kreative, så må vi kjenne etter vårt eget forhold til det sanselige. Hanne poengterte også at den ikke verbale kommunikasjonen og evnen til å improviserer og følge barns ideer og initiativ er viktige faktorer for å skape gode rom for det kreative.  Sammen med Hanne gjennomførte vi også konkrete øvelser for å komme i kontakt med den ikke verbale kommunikasjonen.

Øvelsene ble godt motatt. Deltagerne heiv seg utpå uten alt for stor sjenanse.

Noen stikkord fra samtalene etter øvelsene var: Intuitiv,  inspirert,  vanskelig å ikke bruke ord, fint å få leike,   tiden stopper

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s