Home

IMG_9926

Gulvsmykke: ”Vekst og hvile på kunst og Kaos”  med Mona Nordås

19. november – 3. desember 2012

Mona Nordås lagde et av sine gulvarbeider på galleri og prosjektrom Kunst og Kaos. Arbeidet består av tusenvis av små og store ting som legges på gulvet i et ornamentalt arbeide. Ungene som var med i prosjektet fikk se Monas ferdige arbeide som en direkte inspirasjon til å skape egne ornamentale arbeider.

Verkstedene startet med dilaog rundt Gulvsmykket. Vi så, kommenterte og lyttet etter det som oppsto der og da av kommentarer fra ungene. Ungene jobba direkte på gulv og laget på ulike vis replikker til det store arbeidet. Vi hadde på forhånd samlet inn masse materialer som kunne brukes i arbeidet. Ungene jobbet godt og på ulikt vis. Noen en og en og noen sammen.

Vi valgte bevist å ikke jobbe ut fra artikulerte tema eller legge føringer på ungene. Vi fungerte som hjelpere og dialogpartnere i arbeidet. Noen ganger viste vi måter å gjøre ting på, men lot det være opp til barna å velge hvordan de ville gå videre. Til de voksne forklarte vi at dette var en metode de godt kunne adaptere i barnehagen., og vi snakka om gjenbruk og viktigheten av å la barna få erfare at det meste kan brukes om igjen i en kreativ prosess.

MonasittIMG_9887Ungene jobba direkte på gulv og laget på ulike vis replikker til Mona sitt store arbeidet. Som introduksjon til verkstedet så vi på og gikk rundt Gulvsmykket sammen med ungen., Vi fikk til dialog rundt det de så og hva det betydde for dem. Så gikk vi ganske direkte over i verkstedjobbing, viste dem det materialet som de kunne bruke, og ba dem om å lage egne strukturer på gulvet. Ungene jobbet godt og på ulikt vis. Noen en og en og noen sammen.

Vi valgte bevist å ikke jobbe ut fra artikulerte tema eller legge føringer på ungene. Hele konseptet her var å se hva barna sjøl lagde etter at de hadde sett og opplevd arbeidet til Mona. Vi fungerte som hjelpere og dialogpartnere i arbeidet. Noen ganger viste vi måter å gjøre ting på, men lot det være opp til barna å velge hvordan de ville gå videre. Til de voksne forklarte vi at dette var en metode de godt kunne adaptere i barnehagen., og vi snakka om gjenbruk og viktigheten av å la barna få erfare at det meste kan brukes om igjen i en kreativ prosess.  De voksne ble inspirert til å samle sammen ting, og bruke om igjen det ødelagte og nye… gi det verdi som estetisk leik for ungene. Vi diskuterte også å videreføre prosjektet ved at Vibeke er med i lignende verkstedjobbing inn i barnehagene. Dette for å sette i gang prosessene.

Billedgalleri:

UngerinnIMG_9875 UngerinnIMG_9871 SmykkeIMG_9973 SmykkeIMG_0077 SmykkeIMG_0067 SmykkeIMG_0060 SmykkeIMG_0059 MonasittIMG_9887 MonasittIMG_9890 SmykkeIMG_0045 IMG_9926 UngerinnIMG_9871

Smykke IMG_0061

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s