Home

Kunstner Eva Bakkeslett og forteller Georgiana Keable kom tilbake for til Hommelstø for å jobbe med de samme barna på høsten som de hadde jobbet med på våren i del 2 av Trær-Verdens lunger . Prosjektet foregikk 2.-6. september 2013 sammen med 17 barn fra Velfjord oppvekstsenter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De besøkte noen av de samme plassene og trærne som under vårens prosjekt, og noen trær og steder var nye. Alm, Rogn, Selje, Furu og Bjørk var i fokus og intensjonen var å kunne gå dypere inn i fortellingene og aktivitetene. Gjenkjennelsesmomentene for barna var viktige grunnelementer, og de ble introduserte til nye aktiviteter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uterommet var stadig den viktigste arenaen for opplevelsene men noen av aktivitetene foregikk inne av praktiske årsaker. Det ble mye spikking også denne gangen. Sammen med barna og noen av de vokne fra oppvekstsenteret spikket vi rivtinder og dyr og så på bark og småkryp som bor på og i trærne gjennom luper.

DSCF2161

Det ble samlet og laget papir av elgebæsj og samlet blader som ble  trykket med vannfarger på papir. Barna fikk lage kullstifter av de ulike tresortene og  fikk denne gangen mer tid til å utforske hvordan man tegner med kull – inspirert av fortellingene.

DSCF2157

Av rognebær laget de gelé og spikket båter av furubark med seil av blader. Vi laget bål og stekte pinnebrød og kokte te både med blader av trær og bær.

Det ble gjensyn med mange av fortellingene og barna fikk høre noen nye. Lille Mikki, Den uheldige mannen, Vindørnen og Historien om det blomstrende treet; en historie hver morgen som en introduksjon til hver dag og tresort.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Georgianas fantastisk fortellerkappe vakkert applisert med et tre og fugler laget rammene til en magisk stund.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Asbjørn Åshaug, en lokal tre-ekspert, kom å fortalte om bruken av ulike tresorter til ulike formål.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Asbjørn snakket med stor kunnskap og levende formidlingsevne om hva skog er og ulike treslag, litt om ved og tre til varme, bruk av tre som materiale i redskaper og verktøy og som mat for mennesker, tamme og ville dyr. Asbjørn viste oss «emner» av tre og snakket om samenes bruk av tre.

Se flere bilder fra prosjektet i her:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s